Inflammerad blindtarm missades

Kristianstad • Publicerad 31 januari 2014

Trots tre besök på akuten på CSK och en vårdcentral missade vårdpersonalen att en tvåårig flicka hade en brusten blindtarm. Nu anmäler mamman händelsen till Inspektionen för Vård och Omsorg.

Familjen kom in till akuten i somras eftersom flickan hade kraftiga magsmärtor i kombination med hög feber. De blev hemskickade men återkom några dagar senare med en remiss från en vårdcentral. Då togs prover, men flickan blev hemskickad igen innan prov- resultaten var klara.

Först efter tredje besöket gjordes enligt mamman en röntgen som visade en tio dagar gammal blindtarmsinflammation, där blindtarmen brustit och det var bölder på två ställen. Trots röntgensvaret valde sjuk-huset att enbart ge antibiotika och inte att operera, vilket föräldern ifrågasätter.

Maria Sällberg
Kristianstadsbladet
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.