Infocenter i ny lokal

Kristianstad • Publicerad 17 maj 2003
Nya Infocentret på Högskolan Kristianstad invigdes i går och receptionisterna Stina Dahl och Pia Daun hade bland annat dukat fram cider för att fira.Bilder: Tommy Svensson
Nya Infocentret på Högskolan Kristianstad invigdes i går och receptionisterna Stina Dahl och Pia Daun hade bland annat dukat fram cider för att fira.Bilder: Tommy SvenssonFoto: 
Gästen från Tjeckien och Tekniska universitetet i Prag, Jan Pozar, omges här av Sara Carlsson, informationsansvarig, och Claes Larsson, internationaliseringsansvarig.
Gästen från Tjeckien och Tekniska universitetet i Prag, Jan Pozar, omges här av Sara Carlsson, informationsansvarig, och Claes Larsson, internationaliseringsansvarig.Foto: 

Högskolans nya Infocenter invigdes i går förmiddag. Genom att byta från hus fyra till hus sju hamnar verksamheten mer centralt till för studenterna. – Placeringen av Infocenter har varit omdebatterad, säger Bernt Lindén, högskolans administrativt ansvarige. – Men här hoppas jag att vi har hamnat rätt, nära centrum och studenternas aktiviteter. Han invigningstalade och överlämnade en blomma till receptionisterna Stina Dahl och Pia Daun, som dagen till ära dukat fram ost och frukt, cider och karameller. – I Infocentret försöker vi fixa det mesta, säger Stina Dahl. – Vi svarar på allt möjligt, vi tillhandahåller olika blanketter och hjälper till om någon har tappat plånboken. Dessutom ansvarar vi för profilskåpet med försäljning av tröjor, pennor, muggar, ryggsäckar, golfbollar och mycket annat, allt med högskolans emblem. Högskolan har under några dagar haft tjeckiskt besök av Jan Pozar från Tekniska universitet i Prag, som för övrigt är Centraleuropas äldsta teknikuniversitet. Han fick nu också se det nya Infocentret och provsmaka tilltuggen. – Härmed har vi ett partneruniversitet i Tjeckien som våra studenter kan åka ut till, säger Claes Larsson, internationaliseringsansvarig på högskolan. Karin Hallengren

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.