Inga kontanter på SEB

För att skapa trygghet under extraordinära omständigheter har SEB i Kristianstad stoppat all manuell kontanthantering i banklokalen.
Kristianstad • Publicerad 13 maj 2008
Securitasvakten Patrick Högman informerar kunderna om att bankkontoret, som en åtgärd efter rånförsöket, tills vidare inte har manuell kontanthantering. BILD: BOSSE NILSSON
Securitasvakten Patrick Högman informerar kunderna om att bankkontoret, som en åtgärd efter rånförsöket, tills vidare inte har manuell kontanthantering. BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

- En åtgärd för att vi ska kunna återgå till så normala förhållanden som möjligt, säger Lars Sundström, tillförordnad kontorschef.

I morgon är det en vecka sedan SEB på Östra Boulevarden utsattes. Två maskerade personer sprang in på bankkontoret mitt i lunchrusningen och hotade med ett pistolliknande föremål. Försöket att råna banken misslyckades och gärningsmännen sprang därifrån.

Ingen skadades fysiskt. Samtidigt som polis och tekniker började sitt arbete med att försöka spåra rånarna anlände folk från personalhälsovården till den drabbade personalen. Lars Sundström säger att det finns en organisation för krisbearbetning och att denna fungerat väldigt väl efter händelsen.

- Just nu är säkerheten i fokus för våra medarbetare och kunder, säger han.

Därför väljer bankkontoret att ha en Securitasvakt i sin lobby där det finns både uttagsautomat och insättningsmaskin för kunderna. Säkerhetsvakten informerar alla kunder om att det tills vidare inte sker någon manuell hantering av kontanter.

Birgitta Mattisson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.