Inga pengar till rehabilitering

Kristianstad • Publicerad 23 maj 2005
Jourhavande reporter: Lars Åström
Jourhavande reporter: Lars ÅströmFoto: 

Måndagens första samtal kommer från en medelålders kvinna utanför Kristianstad som tycker livet är jobbigt just nu.

– Ja, säger hon. Vid middagstid i fredags blev jag bestulen på min plånbok, innehållande 8 000 kronor. Hon plockade ut pengar från Sparbankens bankomat på Östra Storgatan, gick sedan in till Intersport och vidare till Hennes & Mauritz. Där märkte jag plånboken var borta från min väska. Förstå att jag är deppad. Pengarna skulle användas, dels till att betala hyran, dels till andra räkningar. Det är för sorgligt att man inte skall få ha saker och ting för sig själv. Nu får man leva på vatten och bröd och kanske låna pengar för att kunna leva. Det är kanske också på sin plats att varna andra människor att vara vaksamma mot tjuvar.

Fallskärmsavtalet för KRAB:s driftschef upprör en Kristianstadsdam.

– Han får fallskärm, studier och resor betalda. Det retar mig att han får så mycket betalt när han lämnar företaget. Vi andra, som till exempel jag själv, som har blivit skadad på jobbet får ingenting. Det är inte ens utrymme för rehabilitering. Jag tycker det är orättvist att vi så kallade mindre människor inte får någon hjälp när det behövs utan andra högre befattningshavare bara suger åt sig. Nog borde man få någon kompensation för alla år som man skött sig.

Det har på senare tid förekommit en debatt om ilskna hundars beteende och bilars framfart på Ritz väg i Tollarp.

Nu vill en dam komma med ett påpekande som riktar sig mot hundägare.

– Jag har själv hund och vill bara säga att vid den här årstiden får man inte ha hundar lösa. De skall bara kopplade i löplinor med vissa restriktioner. Känner man inte till detta så går det bra att ringa till SKK som informera om sådana saker säger uppringaren.

– Jag är helt förtvivlad över mina borttappade ring.

Så säger en dam när hon ringer till jourhavande reporter. I lördags var damen i fråga på Eko i Fjälkinge och stod mycket vid uteväxterna och plockade med pelargonierna.

– På mitt pekfinger hade jag en ring och i ett ögonblicks verk så bara försvann den. Troligtvis tappade jag den. Det är en speciell ring som försvunnit från mig och den betyder mycket. Ringen är nämligen gjord på Guldsmedjan i Åhus och har ett högt värde. Jag har ringt till Eko kundtjänst, letat själv och gjort en polisanmälan, men än har ringen inte återfunnits.

– Nu hoppas jag på allmänheten kanske hittat ringen och lämnat den polisen, avslutar damen.

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.