Inga planer på attskjuta upp studenten

Kristianstad • Publicerad 12 maj 2003

När Kommunals medlemmar i Kristianstad – vårdpersonal och räddningstjänst undantagna – igår gick ut i strejk började rykten genast att cirkulera. På flera gymnasieskolor råder en oro över att eleverna i sista årskursen inte ska kunna ta studenten som planerat, utan tvingas ta igen förlorad lektionstid under sommarlovet.

Det finns i dagsläget inga planer på att skjuta fram datumet för gymnasieskolornas avslutningsdag på grund av den pågående strejken.

– Vi planerar för avslutning den sjätte juni, säger Ulf Stenåsen, skolchef för C4/Milnerområdet.

– Det måste fungera, säger Urban Olsson, chef för Österäng/Önnestadsområdet.

Målet, säger skolcheferna, är att avgångseleverna ska få sina betyg på avslutningsdagen.

– De har trots allt arbetat i två år och nästan två terminer, så vi ska försöka få ihop detta på bästa sätt, säger Ulf Stenåsen.

I dagsläget, påpekar han, är endast Milnergymnasiets byggnader stängda för eleverna, och hur deras förlorade tid ska värderas och eventuellt tas igen vill han inte spekulera i. Ulf Stenåsen poängterar också att alla beslut angående den pågående konflikten och dess effekter måste tas dag för dag. Han kan därför varken lugna avgångseleverna eller bekräfta deras oro.

– Rent principiellt kan ett läsår förlängas, men mig veterligen har det aldrig blivit så. Det är ett stort beslut och inte troligt att det blir så här, säger Bo Larsson, skolchef för Söderportgymnasiet.

– I morgon (tisdag) kan jag ha en bättre bild av läget. Just nu kan vi inte ens ta ställning till om vi måste stänga skolor på grund av hygieniska skäl eftersom vi inte vet hur länge konflikten varar, säger Ulf Stenåsen.

Eva Emmelin

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.