Ingen förlikning om fallskärm

C4 Energi AB vägrar att veckla ut resten av fallskärmen till den sparkade vd:n Per-Olof Östlund. Därmed blir det tingsrätten som får avgöra om Per-Olof Östlund har rätt till de tio månaders lön på sammanlagt 450000 kronor som C4 Energi håller inne.
Kristianstad • Publicerad 16 januari 2001
Per-Olof Östlund är tillsammans med sitt ombud Björn-Erik Björck och C4 Energis advokat Johan Karlefors på väg in i tingsrätten för att processa om sin fallskärm. Nu återstår det bara att vänta på tingsrättens bedömning.
Per-Olof Östlund är tillsammans med sitt ombud Björn-Erik Björck och C4 Energis advokat Johan Karlefors på väg in i tingsrätten för att processa om sin fallskärm. Nu återstår det bara att vänta på tingsrättens bedömning.Foto: Sista striden i rätten.

Per-Olof Östlund utkämpade i går sin sista strid med C4 Energi AB. Nu i domstolen.

Han kräver att C4 Energi AB ska betala ut lön för hela uppsägningstiden.

Tingsrättens inlånade ordförande, lagman Claes Werdinius från Klippans tingsrätt, inledde förhandlingen med att fråga parterna om det fanns möjlighet till en samförståndslösning.

Efter bara ett tiotal minuter på tu man hand med motparten konstaterade C4 Energis ombud, advokaten Johan Karlefors från Helsingborg, att utsikterna till en förlikning var ”små”. Parterna stod alltför långt ifrån varandra. både beloppsmässigt och principiellt. Tingsrätten påbörjade därför den formella huvudförhandlingen. Per-Olof Östlund förhördes först om sitt agerande efter uppsägningen och efter honom tre vittnen.

Lagman Claes Werdinius uppmanade parterna att göra ännu ett försök att komma överens under den förlängda lunchpausen. Men också det försöket misslyckades.

Det betyder att bollen ligger kvar hos tingsrätten som kommer att meddela dom senare.

lennart.svenezon

@kristianstadsbladet.se

Av Lennart Svenezon 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.