Ingen oro från fackligt håll

Det finns ingen oro från fackligt håll i Åhus när Bengt Baron slutar. "För våran del ser jag ingen fara alls. Det är bara att gilla läget och tuffa på som vanligt", säger Jan Lundin, klubbordförande för Livsmedelsfacket på Vin & Sprit-fabriken i Åhus.
Kristianstad • Publicerad 24 juli 2008

- För arbetstillfällena är jag inte rädd, fortsätter han.

Han tycker däremot att det är tråkigt att Baron slutar.

- Jag är ledsen över att han går. Hur det än är har han betytt väldigt mycket för företaget. Under hans ledning har företaget gått starkt framåt. Samtidigt förstår jag honom. Han har varit sju år i företaget och söker säkert nya fräscha utmaningar.

Jan Lundin som träffar Bengt Baron vid styrelsemötena ser heller inget samband med avgången och att den nye ägaren Pernod tar över företaget.

- Nej, det tror jag inte. Det är nog något som har växt fram under resan. Jag skulle tro att han tycker att det är dags att gå vidare.

Även Krister Asplund, produktionsdirektör på Vin & Sprit i Åhus, tror att Bengt Baron helt enkelt vill gå vidare.

- Troligen är det inget jobb som har varit direkt lockande för Bengt i den nya uppställningen, säger han och passar på att berömma Baron.

- Han har varit den som lett oss under processen och jag tror att ägaren tycker att Bengt har lyckats väldigt bra. Vi gjorde den bästa vinsten hittills förra året torts processen med övertagandet.

Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.