Ingen överenskommelse om sjuksköterskornas semester

Sjuksköterskorna inom Region Skåne vill ha semester trots strejken, men arbetsgivaren säger nej. Och gårdagens förhandling ledde inte till någon överenskommelse.
Kristianstad • Publicerad 6 maj 2008

När Region Skåne bestämde sig för att dra in semestrar under strejken rörde det sig om ett 70-tal sjuksköterskor. Nu är det mer än 100 av Vårdförbundets medlemmar som berörs.

Vårdförbundet kräver både skadestånd till förbundet och till enskilda medlemmar och i går eftermiddag satte sig parterna ner till förhandling i Regionhuset i Lund.

Men utan att komma överens.

- Vi har inte talat om hur mycket pengar det rör sig om, säger Helen Ohlsson, förbundsombudsman på Vårdförbundet i Skåne.

- Vi vill i första hand att medlemmarna ska få ut sin semester. Och Vårdförbundet hävdar att de medlemmar som har fått skriftligt beviljad semester också ska hade det.

- Vi är hundra procent säkra på att vi har rätt, säger ombudsmannen.

Från Region Skånes sida menar förhandlaren Lena Olsson på regionstaben att det är logiskt att beviljad semester dras tillbaka under den tid som konflikten varar. - Semestern förfaller i ett sådant här läge, säger Lena Olsson.

Även andra landsting och regioner har dragit in semester under den pågående konflikten.

Parterna i förhandlingen kom inte överens i går och nästa förhandlingsdatum bestämdes till 27 maj.

- Det var det tidigaste datumet vi kunde enas om och jag hoppas att något hinner hända i konflikten under tiden, säger Helen Ohlsson.

Karin Hallengren 044 - 28 91 30
Karin Hallengren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.