Annons

Ingen s-lista lokalt i Tollarp

Tollarpsbor som brukar rösta på socialdemokraterna lokalt i kyrkovalet tvingas tänka om den här gången. Det finns ingen s-lista varken i pastoratet eller i församlingarna Östra Vram, Västra Vram, Linderöd och Äsphult. – Nej, vi fick helt enkelt inte ihop tillräckligt många intresserade kandidater, säger Lars-Anders Göransson, s-ledamot i kyrkonämnden.
Kristianstad • Publicerad 6 september 2001

Av tio ordinarie mandat i kyrkonämnden har socialdemokraterna två. Men ledamöterna Lars-Anders Göransson och Eje Brangefors kan inte omväljas i och med kyrkovalet den 16 september. De finns inte med på någon lista och lämnar därmed kyrkopolitiken. – Det hänger till viss del samman med kyrkans skiljande från staten förra året, säger Lars-Anders Göransson. – Det var en viktig fråga för oss, samtidigt som vi nu anser att frivilligheten är ännu mer viktig än tidigare. Socialdemokraternas inställning i Tollarp är den att bara verkligt intresserade kandidater ska ställa upp i kyrkovalet. Och då blev det svårigheter med att få ihop den lista med 20-talet ledamöter, som fordrades. – De andra partierna har en samlingslista och den hade vi gärna ställt upp på, säger Lars-Anders Göransson. – Men det har det inte varit tal om. Däremot finns det som vanligt s-listor till såväl stiftsnivå som kyrkomöte med kandidater från Västra Vrams kyrkliga samfällighet. karin.hallengren @kristianstadsbladet.se

Av Karin Hallengren 044-289130
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons