Ingen upphandling, ingen kontroll

Kristianstad • Publicerad 12 maj 2007

Trots att Regionfastigheter, Östra fastighetsdistriktet, årligen köper in varor och tjänster från ventilationsfirman för miljonbelopp har ingen upphandling för det löpande skett.

– Vi har varit dåliga med det, medger fastighetschefen Bo Theorén. Vi har inga årsavtal på driftssidan över huvud taget, men vi är på gång med det nu.

Kristianstadsbladet har begärt ut en förteckning över hur den plåt som Regionfastigheter köpt in från den aktuella ventilationsfirman under år 2005 har använts och var. Det gäller bland annat nästan 300 kvadratmeter plåt som köptes in i oktober-november.

Svaret från Bo Theorén är att han inte vet.

"Det går inte att specificera något särskilt användningsområde. Plåt köps in fortlöpande för olika ändamål. Några besiktningar eller granskningar av enskilda arbeten görs normalt inte", skriver han i ett svar.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.