Inget högre staket vid Rinkaby skola

Trots flera intressanta punkter blev det inga längre debatter när kommunfullmäktige samlades i Rådhuset på tisdagskvällen. Efter bara 37 minuter kunde ledamöterna samlade ihop sina papper och gå hem.
Kristianstad • Publicerad 14 februari 2001

Det största ärendet var förslaget till detaljplan för den andra etappen av Härlövs industriområde, norr och nordväst om det nuvarande industriområdet, som bland annat omfattar det område som TK Development tänker bygga upp sitt handelskomplex på. Men samstämmigheten var stor, och förslaget gick igenom utan diskussion.

Inte heller när det gällde priset för de 12 nya villatomterna vid Öllsjö Boställe rådde det oenighet. 160000 kronor per tomt ansåg ledamöterna är ett bra pris.

Ett klartecken fick också byggnadsnämndens förslag till ändrade riktlinjer för utdelning av byggnadsvårdsbidrag. Den nya ordningen innebär att nämnden framöver kan prioritera några få projekt och fördela endast en mindre del av de 250000 kronorna på mindre objekt. Men åhuspartiets motion om barnens säkerhet vid Rinkaby skola lockade upp några politiker i talarstolen. Motionären ville ha ett högre staket, hastighetsbegränsning till 30 kilometer per timme på väg 118 utmed skolan samt ytterligare ett övergångsställe.

Partiets gruppledare Åke Hultqvist var inte riktigt nöjd med kommunstyrelsens åsikt att staketet är högt nog samt att tekniska nämnden redan beslutat om 30-gräns.

–Staketet, eller stängslet, borde vara högre. Barn klättrar över, tränger emellan, och jag hoppas verkligen inte att det sker en olycka där nu, sa han. Dessutom gäller 30-gränsen inte längs hela skolan, därför vill vi se en utökning.

Mikael Anefur (kd) har som vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden varit med och yttrat sig om stakethöjden. Han ville inte hålla med om att det nuvarande staketet är för lågt:

–Det är, vad jag förstår, lika högt som vid andra skolor i kommunen.

–Så är det kanske, svarade Hultqvist, men trafiken på väg 118 är kanske också något tätare än på andra ställen.

Förgäves dock. Kommunfullmäktige gick på kommunstyrelsens förslag.

Ledamöterna godkände också de nya beräkningsgrunderna för revisorernas arvoden samt projektet med att samlokalisera förråds- och verkstadsfunktionerna inom C4Teknik och C4Energi.

matti.stenrosen

@kristianstadsbladet.se

Av Matti Stenrosen 044-185590
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.