Annons

Inget måste i Barcelona

I Barcelona finns det massor att se – men knappt några måsten. Promenera mycket, och våga dig ifrån de största turiststråken. Och glöm inte att vända lite på dygnet, middag äter du allra tidigast vid 21.
Kristianstad • Publicerad 9 januari 2009

Ett av mina favoritområden i Barcelona är Barceloneta.Här hittar du den långa stranden som på senare år blivit en stor del av stadens image. Titta på båtar, sola och bada. På natten hittar du okej klubbar längs strandpromenaden.

I Barceloneta, på Calle Reina Christina, ligger baren Champaneria där du beställer in flaskor med cava, äter tapas och mackor och trängs inne i lokalen eller ute på gatan – här är alltid massor med folk.

Annons

Kända gatan La Rambla räcker att du går på en gång. Ät inte här om du inte vill betala överpris för dålig mat. Stanna i stället till vid fantastiska, vackra saluhallen La Boqueria där du hittar grönsaker, frukt, kött, frukt och bröd. Köp med picknick och åk till en park. Kanske Parc Güell, skapad av Antoni Gaudi som gör sig påmind lite varstans.

Går du ändå på La Rambla, vik gärna av till Raval, en av Barcelonas äldsta stadsdelar. Här gör du det som är bäst med Barcelona: promenerar på små gator och torg, sätter dig på fik och tapasbarer och tittar på folk.

Louise Cronholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons