GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Intimt med "fråga-Olle" på Barbacka

I en röd trälåda har ungdomar lagt sina funderingar om sex och relationer. Olle Waller från Enheten för Sexualitet och Hälsa, även känd från Tv-programmet "Fråga Olle" är inbjuden för andra gången till Barbacka för att svara på frågor.
Kristianstad • Publicerad 3 maj 2012
Foto: Johanna Wallin

- Nu hoppas vi på en intim stämning, myser Olle och gör sig redo för första frågan.

"Vad är den normala storleken på en penis?" läser moderator Jessica Elgström.

Olle Waller berättar att studier från 40-talet och framåt har visat att 9-22 centimeter är normal storlek för en erigerad penis. Men varför bara använda det kliniska ordet penis, frågar Olle.

- Ordet kuk passar bättre i sexuella sammanhang och snopp för småpojkar. Tycker ni inte?

Publiken är tyst men uppmärksam på varje ord, ibland hörs ett fniss.

Olle Waller ser ingen större skillnad på frågor från vuxna och ungdomar.

- I dag har vi begreppet "unga vuxna" tidigare fanns det inget sådant. Då var man vuxen vid 20 år. Men visst, frågorna kan vara mer fördjupade från vuxna då de har mer erfarenheter. Yngre människor ställer mer nyfikna frågor och sådana frågor de tror att de skall fråga.

Det tjugotalet åhörare som kommit ställer inga frågor rakt ut, men får veta att sjukdomen klamydia kan smitta vid oral kontakt, att ordet kuk betyder "liten utväxt på trädstam" ordet fitta "fuktig strandäng" och att det går att träna upp sig för att slippa för tidig utlösning. Men den multipelt orgasmiska mannen är väldigt ovanlig.

- Mannen tar faktiskt ett stort sexuellt ansvar, det har jag märkt på alla frågor jag fått in genom åren, säger Olle Waller.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Johanna Wallin
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.