IT-gymnasiet visade upp sina nya lokaler

Ett 50-tal personer besökte IT-gymnasiets öppna hus i lördags i de ännu orenoverade lokalerna vid Västra Vallgatan som det fristående gymnasiet flyttar till i höst.
Kristianstad • Publicerad 27 januari 2014
Ute i god tid inför gymnasiestarten i höst. Det var Hörbyborna Anneli Andersson och sonen Filip Andersson samt åttondeklassaren Joel Jensen från Vinslöv.
Ute i god tid inför gymnasiestarten i höst. Det var Hörbyborna Anneli Andersson och sonen Filip Andersson samt åttondeklassaren Joel Jensen från Vinslöv.Foto: Foto: Tommy Svensson

Filip Andersson från Kristianstad var en av dem. Han har bestämt sig för elprogrammet och vill gärna gå på IT-gymnasiet, som i dag har ett hundratal elever.

– Jag gillar att det är lite mindre så att det inte blir så stökigt. Sen verkar blocklösningen jättebra, säger Filip och syftar på att IT-gymnasiet har lektioner i samma ämnen samlade i förmiddags- och eftermiddagsblock i stället för utspridda över hela dagarna.

– Det här är det enda gymnasiet vi har tittat på hittills, säger Filips mamma Anneli.

– Det är annars så svårt att välja gymnasium när man får broschyrer från alla gymnasieskolor i hela Skåne hemskickade. Det är för mycket information, säger hon.

För Öppet hus-besökaren Joel Jensen som går i åttan i Vinslöv är det ännu länge kvar till gymnasiet.

– Jag vill se hur lokalerna ser ut , men jag har inte bestämt än vad jag vill läsa i gymnasiet, säger han.

För IT-gymnasiets anställda var lördagen också en chans att titta på den kommande arbetsplatsen. Men det är ingen lång flytt. I dagsläget huserar skolan i lokaler vid Östra Vallgatan.

– Vi har växt så mycket de senaste två åren så vi behöver nya lokaler, säger skolans rektor, Helene Kjellgren.

IT-gymnasiet har skolor på elva orter i landet med nationella program med en IT-profilering där informations- och kommunikationsteknik är verktyg i utbildningen. I Kristianstad har skolan programmen IT El, IT teknik samt ett programinriktat individuellt val.

Maria Sällberg
Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.