unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ivö: Förhöjda nivåer av bakterier – kommunen avråder från bad

Kristianstads kommun avråder från bad på Ivö badplats. Provtagningar som gjorts visar på förhöjda nivåer av bakterier.
Arkivbild. Ivö badplats.
Arkivbild. Ivö badplats.

Rekommendationen gäller specifikt bad vid Ivö badplats och gäller tills dess att nya prover som visar på att vattnet är tjänligt tagits. Provet som visade på höjda nivåer togs i måndags och i dag, torsdag, togs ett nytt prov. Kommunens personal kommer under dagen att placera informationsskyltar vid badplatsen.

– Provresultaten från Ivö badplats har visat tillfälligt förhöjda värden av bakterier och därför avråder vi folk att bada där, säger Lars Jennfors, fritidsstrateg på Kristianstads kommun, enligt kommunens hemsida.

Om man får i sig vattnet kan det leda till sjukdom, exempelvis magsjuka med symtom som kräkningar och diarré. Särskilt viktigt är det att små barn inte badar i vattnet, eftersom de lätt kan få i sig det.

Kristianstads kommun tar regelbundet prover på badvattnet vid de kommunala badplatserna.

”Avrådan från bad gäller till dess att prover visar att vattnet är tjänligt. Kommunen har tagit fler prover och hänvisar under tiden badgästerna till övriga insjöbadplatser och strandbad längs Åhuskusten, samt friluftsbaden.”

Läs mer: