Jakten på direkör slutar i sommar

Innan semestrarna ska det vara klart. Är det inte det, läggs kommunens jakt på ny kommundirektör på is ett bra tag framöver.
Kristianstad • Publicerad 9 maj 2008

– Hittar vi ingen innan dess är det kört, säger kommunalrådet Bengt Gustafson (m).

Efter ett krismöte förra veckan tillsammans med rekryteringsfirman Mercury Urval beslöt kommunen att göra ytterligare ett försök, men med en något mildare kravlista.

– Jaaa, vi har väl förstått att det inte går att hitta någon med maximal erfarenhet av både kommunalt arbetssätt, näringsliv och dessutom med pedagogisk förmåga att nå ut till folk, medger Bengt Gustafson.

Som dessutom vill bosätta sig i Kristianstad och bo här ett bra tag framöver. Så nu görs ett nytt försök, eventuellt med människor som redan funnits med i processen tidigare.

Vad gör ni om ni inte lyckas?

– Då lägger vi ner sökandet och får förstärka på annat håll. Främst på näringslivskontoret men också på kommunledningskontoret. Först därefter kan det kanske vara dags för ett nytt försök till kommundirektör. Om man nu inte fått napp innan sommaren.

Förordnandet av den tillförordnade kommundirektören Ingvar Lövkvist, med 43 år i tjänst inom Kristianstads kommun, går ut till sommaren.

En förlängning till december kan ske, men därefter går han i pension.

Åsa Carlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.