Jämställdhetsplan ska minska löneskillnader

Det skiljer 700 kronor i medellön mellan vårdpersonal och vaktmästare. För att jämna ut löneskillnader mellan män och kvinnor föreslås kommunen avsätta 1,5 miljoner kronor.
Kristianstad • Publicerad 20 januari 2003

Ett av målen med kommunens jämställdhetsplan är att löneskillnaderna mellan kvinnor och män ska minska med en procent årligen. För att nå målet har kommunen under 2002 låtit utföra en arbetsvärdering för att upptäcka löneskillnader. – Om vi finner att det finns löneskillnader och att de inte beror på skillnader i arbetsuppgifter, är vi ålagda att göra en plan för att utjämna skillnaderna, säger kommunens förhandlingschef Ingvar Forsberg. Arbetsvärderingen har visat att prioriterade grupper är vårdpersonal, kökspersonal och barnomsorgspersonal. Kommunen anser att arbetsuppgifterna för vårdpersonal och vaktmästare kan anses likvärdiga, samtidigt som vaktmästarna har 700 kronor mer i medellön än vårdpersonalen. Förskollärare och fritidspedagoger anses ha likvärdiga arbetsuppgifter som mätningsingenjörer. Därför föreslås kommunen att avsätta 1,5 miljoner kronor till vårdpersonal, kökspersonal och barnomsorgspersonal, samt 300000 kronor till förskollärare och fritidspedagoger. – Under tre år ska vi försöka utjämna skillnaderna genom att öka medellönen för grupperna. Sedan fortsätter vi med andra grupper, men just nu anser vi att de här grupperna är mest i behov av en sådan plan, säger Ingvar Forsberg. Pengarna fördelas i samband med löneförhandlingen, som pågår under våren. – Det blir inget generellt lönepåslag. Det kan mycket väl vara att det läggs på dem med de lägsta lönerna, men det vet vi inte idag. Som en utgångspunkt för årets löneförhandlingar, föreslår kommunens personalkontor att den totala ramen för årets löneutveckling för alla anställda sätts till 3,5 procent. De två senaste åren har utfallet varit 3,9 procent. – Enligt signaler från riksnivå och från vår egen budget behöver vi komma ner på en betydligt lägre nivå i löneökningstakten. Det är för att klara av en del prioriteringar som måste göras, säger Ingvar Forsberg. Kommunen har att förhandla med 23 olika fackförbund. När det gäller det största facket Kommunal med 3000 medlemmar, nästan hälften av kommunens anställda, är inget avtal klart. – Kommunal har lämnat ett förslag centralt till Kommunförbundet och avtalet är sagt att vara klart i slutet av januari. Jag skulle kunna tänka mig att det i det fallet blir en högre nivå än 3,5 procent. Kommunens lärare har ett avtal som innebär att lönen ska höjas med 20 procent under fem år, och nu är avtalet inne på det fjärde året. – För att nå målet krävs det en höjning med 3,5 procent under de två kommande åren. Inom ramen ska även konkurrensutsatta grupper som socialsekreterare och sjuksköterskor prioriteras. Marcus Haraldsson 044-18 56 13 marcus.haraldsson@kristianstadsbladet.se

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.