Annons

Jasab Elteknik försatt i konkurs

Företaget Jasab Elteknik AB i Bjärlöv har på egen begäran försatts i konkurs på grund av skulder till bank och leverantörer. Det skedde den 16 januari i Kristianstads tingsrätt.
Kristianstad • Publicerad 20 januari 2009

- Orsaken till konkursen är att företaget åkt på en del kundförluster, bland annat på ett bygge i Helsingborg, berättar konkursförvaltaren Ola Sellert.

Enligt honom kommer samtliga 22 anställda att sägas upp, men ett försök att rekonstruera företaget och driva det vidare kommer också att göras.

Annons

Vd Jörgen Nilsson bekräftar att företaget ska rekonstrueras.

- Så det kommer att leva vidare och min ambition är att de flesta ska få fortsätta arbeta hos mig, men jag vill inte lova för mycket. Vi går in i en lågkonjunktur nu och lever inte med så stora marginaler, säger han.

Enligt honom var det kundförlusten i Helsingborg som blev dödsstöten.

- Den kostade mig tre miljoner och jag har försökt reda upp det, men kände att det inte gick. Företaget är mitt skötebarn, så jag mår inte alls bra och har tagit det här ofantligt personligt, förklarar han.

Jörgen Nilsson grundade Jasab Elteknik AB år 2000 och har sett sitt företag växa stadigt sedan dess. Omsättningen 2007 låg på nästan 25 miljoner kronor.

- Och vi hade visat positiva siffror i år också om det inte varit för den här kunden i Helsingborg, säger Jörgen Nilsson.

Peter Maunula 044-185556
Peter Maunula
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons