Jättelager byggs i Kristianstad

Kristianstad Artikeln publicerades
GDL Transport planerar att bygga ett 12 000 kvadratmeter stort lager i Snårarp utanför Kristianstad.
Foto:GDL
GDL Transport planerar att bygga ett 12 000 kvadratmeter stort lager i Snårarp utanför Kristianstad.

Kiviks Musteri växer. Därmed behövs också större lager. Från 2018 finns Österlenföretagets nya centrallager i Kristianstad, byggt och ägt av logistikföretaget GDL Transport.

– Det finns inte tillräckligt stor kapacitet på vårt nuvarande lager på Äppelriket. För att kunna fortsätta vår tillväxt är vi tvungna att hitta nya lösningar, säger Thomas Jensen, vd för Kiviks Musteri.

Kontraktet med Äppelriket löper till 2020, vilket innebär att Kiviks Musteri har möjlighet att utnyttja två olika lager under ett par års tid. Tanken är att det är färdiga produkter som ska lagras på centrallagret i Kristianstad.

Men det finns ingen planerad filial i Kristianstad?

  – Många företag flyttar sina huvudkontor till större orter, men vi har inga sådana planer. Kiviks Musteri ligger ju på en av de vackraste platser man kan tänka sig, och det är här på Österlen musteriet har sin själ, säger Thomas Jensen.

  Varför Kristianstad?

  – Ett lager i Kivik hade vi fått bygga själva. Vi väljer hellre en lösning där vi hyr in oss och köper tjänsten av de som är experter på området, säger Jensen.

  Det nya planerade centrallagret kommer att ligga strax söder om Kristianstad, vid Snårarp där GDL Transport redan i dag har verksamhet. Det är nämligen logistikföretaget GDL som bygger och äger det nya lagret. Kiviks Musteri blir hyresgäst.

  – Lagret blir toppmodernt med olika temperaturzoner för kyl- och frysprodukter, modernt WMS-system för hantering av lagring, plock och pack samt plats för 20 000 pallplatser. Den stora lagerkapaciteten ger oss även möjlighet att utöka verksamheten med fler kunder, säger Pär Landin, affärsutvecklare på GDL Transport.

  Ni tänker er alltså fler hyresgäster än Kiviks Musteri?

  – Det stämmer, vi bygger ett lager på 12 000 kvadratmeter, säger Pär Landin.

  Byggstarten är tänkt att ske redan i mars, lagret ska stå klart under 2018.

  Vad innebär det här i arbetstillfällen?

  – Inledningsvis inte fler än 6-7 nya tjänster plus en del säsongsanställningar, men på sikt hoppas vi kunna anställa fler. Lagret är byggt för att klara 40 heltidsanställda, säger Pär Landin.