JO-anmälan står fast

Att lämna synpunkter till JO innebär att myndigheten hanterar det som ett ärende. Något annat kan den inte göra.
Kristianstad • Publicerad 17 mars 2008

I fredagens tidning skrev Kristianstadsbladet om en polishundförares anmälan till Justitieombudsmannen vad gäller hur avskedandet av en kollega, trafikpolisen Kennerth Mårtensson, gått till.

Nu vill hundföraren ta tillbaka sin anmälan. Eller rättare sagt han anser att han inte gjort någon anmälan utan att Kristianstadsbladet dragit förhastade slutsatser. - Jag har skickat mina synpunkter till JO, jag har inte gjort en anmälan, säger han till Kristianstadsbladet.

Något han också påtalat i ett e-brev till JO.

Kajsa Nordström, föredragande hos JO, blir konfunderad efter hundförarens två e-brev. - Vi kan inte hantera saken på ett annat sätt. Får JO in synpunkter kan de inte bara bli liggandes och det här berör en myndighet som vi granskar. Då hanteras det som ett ärende, säger hon som nu ska sätta sig in i ärendet som sådant.

Inga-Lill Bengtsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.