Jörgen Svensson: Nu erbjuder vi våra nyheter gratis under två månader

Vi tror att lokal nyhetsjournalistik kan göra skillnad. Därför vill vi att fler ska ta del av den.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kristianstad • Publicerad 26 april 2023
Jörgen Svensson, ansvarig utgivare Kristianstadsbladet/Norra Skåne.
Jörgen Svensson, ansvarig utgivare Kristianstadsbladet/Norra Skåne.Foto: Bella Bryngelson

Polisen slog till mot bordell i centrala Kristianstad. Absolut återupptog exporten till Ryssland (och sedermera stängdes kranen efter en kraftfull opinion mot beslutet). Två raka nyheter från den senaste månaden, det senare en nyhetsbomb som Kristianstadsbladet var först i svensk press att berätta om, men båda är resultatet av ett gediget och konsekvent nyhetsarbete.

En helt annan typ av nyhetsarbete är den mer tidsödande grävjournalistiken. Våra grävande reportrar har lagt ner månader av arbete innan vi kunde avslöja hur en lokal profil svindlat norska pensionärer och på så sätt finansierat sitt eget liv och en lokal fotbollsklubb där han var mycket engagerad och drivande.

Vi tror på det vi gör, på det uppdrag vi fått av våra ägare. Som det står skrivet, att göra nordöstra Skåne till en bättre plats att leva och verka i. Den bärande idén i resonemanget är att vår journalistik, där vi avslöjar och blottlägger fuffens och fusk, missförhållanden och maktmissbruk, ska leda till ett bättre samhälle.

Vi tycker visserligen om att avslöja fuskare och översittare, men allra roligast är att berätta om när det går bra för någon, för ett företag eller ett idrottslag. Någon satsar på sin dröm eller vinner ett SM-guld. Som IFK Kristianstad om några veckor. Eller KDFF till hösten.

Kristianstadsbladet/Norra Skåne har nära 33 000 prenumeranter och läses enligt Kantar/Sifo av 106 000 personer dagligen. Med det redovisat, den här tidningen är en stor morgontidning jämfört med de flesta andra tidningar utanför storstäderna. Men vi vill att ännu fler läser. Att ännu fler prenumererar och på så sätt bidrar. Det kostar att bemanna en redaktion som täcker fem kommuner, alla veckans dagar från tidig morgon till sen natt.

Därav detta prova på-erbjudande som alltså innebär att alla som vill kan läsa alla nyheter gratis under två månader. Vi tänker att ju fler som tar del av vår journalistik, desto fler finner det värt att prenumerera.

Tipsa gärna människor i din närhet. Erbjudandet är inte alls dumt.

Jörgen Svensson

Ansvarig utgivare

Jörgen SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.