Annons

Jörn Holmgren betalar resten

Nu är det klart med hela den summa pengar som den moderate politikern Jörn Holmgren blir skyldig att betala tillbaka till kommunen. Efter att han har betalat tillbaka större delen av skulden på 57 396 kronor återstår, när räntan räknats ut, att betala 21287 kronor.
Kristianstad • Publicerad 13 juni 2002

044 - 18 56 13 En första utredning slog fast att Holmgren hade kvitterat ut 47601 kronor, pengar som Jörn Holmgren omgående betalade tillbaka i maj. Beloppet fick efter närmare granskning korrigeras med ytterligare 9795 och nu är även räntan på beloppet framräknad till 11500 kronor. Sedan tidigare har Holmgren av kommunens personalutskott fråntagits rätten till pension för tiden som förtroendevald. Hans pension var 10465 kronor i månaden brutto. Personalutskottet yttrade sig i maj att Jörn Holmgren har visat ”grov försumlighet” vid sin inkomstredovisning. ”Har man själv varit med om att fatta beslut om pensionsförmåner för förtroendevalda tycker jag att man ska föregå med gott exempel” har personalutskottets ordförande Ingvar Edvardsson (s) tidigare sagt till Kristianstadsbladet. marcus.haraldsson @kristianstadsbladet.se

Av Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons