Jörn Holmgren får brett stöd

Moderaten Jörn Holmgren finns med på den moderata alternativlistan som ett 20-tal moderater fastställde i går för att slå ut ”Ewelistan".
Kristianstad • Publicerad 6 maj 2002

– Visst var det klantigt och anmärkningsvärt av Holmgren att inte rapportera inkomsten av pensionen, men både uppsåt och kriminellt beteende saknas. Så för oss är inte hans förtroende förbrukat, säger Göran Montan, ordförande i Everödsföreningen och valledare för alternativlistan.

Förnyelselistan kallar moderaterna sin lista och den tillkom som ett alternativ till den så kallade ”Ewelistan” och i går träffades de 20-tal moderater, som finns med på alternativlistan, för valupptakt på hotell Åhusstrand.

Valrörelseaktiviteter, liksom strategier för att tillsammans med övriga borgerliga partier ta över majoriteten i Kristianstad kommun, behandlades på mötet.

– Listan som tillkommit i ett försök att väcka liv i en avsomnad moderat opposition med syftet att driva en offensiv majoritetspolitik, har vi gett namnet ”Förnyelselistan”, säger Göran Montan och tillägger att anledningen torde vara uppenbar, men påpekar att eftersom flera av kandidaterna driver personvalskampanjer med syftet att kasta om ordningen i vilken de väljs in, kan och bör listan inte namnges efter någon person, oavsett nuvarande rangordning.

Beträffande Jörn Holmgrens mindre lyckade bravader vad gäller inkomstrapporteringar för pension, konstaterade mötet att klantigheten med vilken detta skötts visserligen var påfallande, men att såväl uppsåt som kriminellt beteende saknades helt.

– Förtroendet för Holmgren var således inte förbrukat. Till Holmgrens fördel talar att han är en drivande politiker, som inte förväntas vara släpvagn till motståndarna om det värsta skulle inträffa den 15 september, säger Göran Montan avslutningsvis.

Bo Erlandsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.