”Jörn Holmgren inget föredöme”

Jörn Holmgrens hantering av den kommunala pensionen kan bli ett ärende även för moderaternas förbundsstyrelse i norra och östra Skåne. Bo Silverbern, ordförande i kommunkretsen, anser att frågan bör upp på den högre nivån.
Kristianstad • Publicerad 4 maj 2002

Redan på måndag ska den moderata kommunkretsens arbetsutskott träffas för att diskutera händelserna kring Jörn Holmgrens pension. – Det är nödvändigt efter vad som hänt, säger Bo Silverbern. Men innan utredningen är helt slutförd den 24 maj är det svårt att ha någon klar uppfattning om det som avslöjats. På en punkt har Bo Silverbern dock redan tagit ställning. Han berättar att enligt den försäkran som alla moderata kandidaterna skriver under så ska de agera som föredöme för andra. Där brister Jörn Holmgren, konstaterar Silverbern. – I den här frågan har han inte varit något föredöme. Det är helt klart. Som vi berättade i gårdagens Kristianstadsbladet anser personalutskottet att den moderata kommunalrådskandidaten har visat grov försumlighet vid sin inkomstredovisning och därmed fått ut för mycket i pension. Jörn Holmgren ska därför betala tillbaka 47601 kronor plus ränta till kommunen. Jörn Holmgren hävdar att han redan betalat sin skuld. Trots det kan det bli tal om ytterligare inbetalningar. Utredningen om Holmgrens pension ska fortsätta. – Det finns flera frågetecken kvar att räta ut, bland annat vad gäller Jörns arbete i hustruns enskilda firma, säger Bo Silverbern, som deltog vid personalutskottets sammanträde. – Men det är viktigt att även Jörn deltar i processen. Ingen får dömas ohörd. Men när allt är klart, då tänker Bo Silverbern föreslå att den moderata kommunkretsen tar kontakt med förbundsstyrelsen för norra och östra Skåne. – Vilka konsekvenserna blir vill jag inte spekulera om idag. matti.stenrosen @kristianstadsbladet.se ”Skott ifoten” Ledare/Sidan 2 l Del 1 ”Det är mänskligt att fela” Insändare/Sidan 2 l Del 1

Av Matti Stenrosen 044-185590
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.