Julmarknaden på Trolle-Ljungby har blivit tradition

Några fler utställare än förra året och några nya erbjöd ett varierat utbud av julinspirerade produkter i Växthuset på Trolle-Ljungby gods i helgen.
Publicerad 3 december 2018
Mat-Tina från Gualöv, Tina Nilsson, och hennes man Bosse i tomteluvor serverar sina kunder på Trolle-Ljungby julmarknad.
Mat-Tina från Gualöv, Tina Nilsson, och hennes man Bosse i tomteluvor serverar sina kunder på Trolle-Ljungby julmarknad.Foto: Yvonne Kievad

Bygdens egen Mat-Tina serverade god mat och kaffe till besökarna. Hennes sockerbullar hade strykande åtgång.

– Det har varit jämt flöde med besökare hela dagen, sa Tina. Roligt med tanke på att Slottslängorna i Sölvesborg har julmarknad denna helg.

På borden kunde man hitta allt från arrangemang av blomsterlökar, som Annika på Längan kreerat, saker att hänga i granen och äpplejuice av Trollebarnens egenplockade äpplen till lammskinn från gutefår, som levt sitt liv på öarna utanför Tosteberga.

Bengan Svensson stod för julmusiken och sången, som bidrog till den varma adventsatmosfären i lokalen.

Charlis Brygghus hade visningsöppet för dem, som ville ta en titt och Viltboden sålde kött från godsets egna jaktmarker.

Inte bara företagare visade upp sig och sina alster. Fjälkinge Scoutkår stod för korvgrillningen för människorna på gårdsplanen och Trolle-Ljungbys egna scouter hade tänkt på småfåglarna i vinter och erbjöd "talgbollar" i gamla kaffekoppar.

Barnen målade konstverk till en tävling och verkade stortrivas i den kreativa miljön.

Yvonne Kievad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.