GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Just nu: Eldningsförbud i nordöstra Skåne

Räddningscheferna i Skåne Nordost har fattat beslut om eldningsförbud.

”Det är väldigt torrt i skog och mark just nu. Räddningscheferna i Skåne Nordost har därför fattat beslut om eldningsförbud. Förbudet gäller all eldning utomhus, även grillning på marken. Du får grilla på en utomhusgrill eller på en särskilt iordningsställd grillplats, men var försiktig!”, skriver Kristianstads kommun på sin Facebooksida.

Beslutet gäller för kommunerna Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Perstorp och Östra Göinge.

Om du ser att någon bryter mot förbudet ska du i första hand informera personen om att det är eldningsförbud. Om det inte hjälper kan du ringa polisen på telefonnummer 114 14.

Fakta:

Tänk på detta under förbudet:

Placera en grill med ben eller stativ på ett jämnt underlag av grus eller sten med avstånd till brännbart material.
Lämna aldrig en tänd grill utan bevakning.
Ha en hink med vatten nära så att du kan släcka elden.
Kontrollera att elden och kolen är ordentligt släckt efter grillningen och att kolen och askan är kall innan du lämnar eller kastar den.
Källa: Räddningstjänsten.

Läs mer