Annons

Känd antikhandlare brutalt mördad

Antikhandlaren Jan Nilsson hittades sent på fredagskvällen ihjälslagen i sin bostad i Österlia utanför Degeberga. Polisen misstänker att det rör sig om ett rånmord.
Kristianstad • Publicerad 5 februari 2006
KRISTIANSTAD 04 02 2006 62-åring tros ha rånmördats i sitt hem utanför Degeberga i Skåne där han drev Antik o Diversehandel Den döde person som anträffats i nordöstra Skåne natten till lördagen är en 62-årig egen företagare. Mannen hittades död i sin bostad vid 23-tiden av en nära bekant. Vi betraktar det som ett rånmord, säger Charley Nilsson, informationsansvarig vid Skånepolisen. Polisen fick larmet vid midnatt, och var på förmiddagen på plats för att utreda vad som har hänt. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning. Den döda kroppen anträffades inomhus, men polisen är mycket sparsam med detaljer om dödsfallet. COP KRISTIANSTADSBLADET BILD BOSSE NILSSON
KRISTIANSTAD 04 02 2006 62-åring tros ha rånmördats i sitt hem utanför Degeberga i Skåne där han drev Antik o Diversehandel Den döde person som anträffats i nordöstra Skåne natten till lördagen är en 62-årig egen företagare. Mannen hittades död i sin bostad vid 23-tiden av en nära bekant. Vi betraktar det som ett rånmord, säger Charley Nilsson, informationsansvarig vid Skånepolisen. Polisen fick larmet vid midnatt, och var på förmiddagen på plats för att utreda vad som har hänt. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning. Den döda kroppen anträffades inomhus, men polisen är mycket sparsam med detaljer om dödsfallet. COP KRISTIANSTADSBLADET BILD BOSSE NILSSONFoto: 
Jan Nilsson slogs ihjäl inne i sin bostad. Polisen tror att det hände natten till fredagen.Bilder: BOSSE NILSSON
Jan Nilsson slogs ihjäl inne i sin bostad. Polisen tror att det hände natten till fredagen.Bilder: BOSSE NILSSONFoto: 
Polisen tekniker spärrade av ett större område runt bostaden.
Polisen tekniker spärrade av ett större område runt bostaden.Foto: 
Teknikerna genomsökte huset under helgen.
Teknikerna genomsökte huset under helgen.Foto: 
Jan Nilsson.
Jan Nilsson.Foto: 
Antikhandlaren slogs ihjäl inne i sin bostad.Bild: BOSSE NILSSON
Antikhandlaren slogs ihjäl inne i sin bostad.Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

Det var en kvinnlig bekant till den 61-årige antikhandlaren som hittade honom död i hans bostad vid 22-tiden. Hon bor några mil från Jan Nilsson, som skulle ha kommit hem till henne för att äta middag vid 19-tiden. När han inte dök upp blev hon orolig och tog en väninna med sig och for hem till honom.

De hittade honom på husets övervåning.

Annons

När polisen kom dit kunde de konstatera att gärningsmannen hade använt kraftigt övervåld. Polisen tror att han mördades under natten till fredagen.

– Vi tror att det hände någon gång från torsdag kväll till fredag morgon, säger polisen i Skånes informationsansvarige, Charley Nilsson. Polisens tekniker var på plats på lördagsmorgonen och spärrade av ett större område runt bostaden och byggnaderna runt omkring, där Jan Nilsson förvarade många av sina antikviteter i rörelsen under namnet Fåglahuset antikt och diverse. Under helgen hördes grannar och andra personer i mannens omgivning av polisen. Det finns ännu ingen misstänkt, men polisen jobbar efter teorin att mordet var planlagt.

– Med tanke på den rörelse mannen drev, att han var känd för den och hade en del saker där. Om det var en eller flera gärningsmän hoppas vi att den tekniska undersökningen ska ge svar på.

Polisen var förtegen med vad som hade stulits och ytterligare detaljer kring rånmordet. Den tekniska utredningen fortsätter idag, men Charley Nilsson sade igår att utredningsarbetet i alla fall har gått framåt under helgen. – Vi får en allt klarare bild av vad som har hänt.

Grannar till mannen är chockade av det brutala dådet. Han beskrivs som en man som var snäll mot alla och som var mycket omtyckt av alla i omgivningen. Barnen till en av de närmare grannarna brukade ofta gå hem till honom.

– Han var väldigt snäll mot barnen, säger grannen.

Marcus Haraldsson

044-18 55 53

marcus.haraldsson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons