Kenneth Olofsson lämnar politiken

Kenneth Olofsson hoppar av som gruppledare och fullmäktigeledamot för Kristianstadsbygdens framtid.
Kristianstad • Publicerad 19 januari 2012
Kenneth Olofsson.
Kenneth Olofsson.Foto: 

– Det beror på tidsbrist. Jag hinner helt enkelt inte med att engagera mig i politiken så mycket som jag känner skulle behövas, särskilt inte som jag ofta jobbar obekväma arbetstider, säger Kenneth Olofsson, som tillträdde som gruppledare för partiet efter Nils-Edvin Andersson efter valet 2010.

Ulf Gildestam tar över som gruppledare, medan Berit Andersson blir ersättare för Kenneth Olofsson i fullmäktige. I kommunfullmäktige är det dock fortfarande Nils-Edvin Andersson som är förstanamn, medan Kenneth Olofsson är ersättare.

– Jag har haft problem att få tiden att räcka till en längre period, så jag har missat de senaste fullmäktigemötena. Berit har gått in som ersättare tidigare, säger han.

Funderingarna på att sluta med politiken aktivt har vuxit fram under hösten. Under juluppehållet fattade Kenneth beslutet att lämna sina uppdrag. Jobbet som väktare med samordningsansvar på CSK har varit svårt att förena med det aktiva politiska livet.

– Men jag har ju fortfarande hjärtat kvar i partiet och kommer fortsättningsvis också vara med i styrelsen.

Maria Sällberg
Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.