KIK får en ny varning

KIK, Kristianstads ishockeyklubb, riskerar att få ännu en varning gällande serveringstillståndet. Restföringarna på skattekontot har fortsatt.
Kristianstad • Publicerad 22 februari 2013
Johan Swensson.
Johan Swensson.Foto: 

Johan Swensson, som är tillförordnad ordförande för klubben sedan december, verkar i det närmaste lättad över förslaget till arbete och välfärdsnämnden.

– Vi hade kunnat få en skarpare reprimand. Vi hade kunnat få serveringstillståndet indraget, säger han.

KIK varnades redan i december för skatteslarv. Upprepade restföringar på skattekonto och betalningsuppmaningar ledde till att klubbens tillstånd att servera alkohol i slutna sällskap i samband med matcher ifrågasattes. Varningen ledde till att dåvarande ordförande Staffan Johansson och kassören Mats Dahlman avgick för att inte riskera Kristianstads Evenemangs AB:s serveringstillstånd för Yllan och Kristianstad Arena.

Men problemen har fortsatt. Efter varningar har klubben fått två betalningsuppmaningar och ytterligare två restföringar. Därför föreslås arbete och välfärdsnämnden att tilldela klubben ännu en varning vid sitt möte i nästa vecka.

– Det är bara att krypa till korset och medge att det har blivit tokigt, säger Johan Swensson. Det här är en likviditetsfråga. Under den här tiden på året är ekonomin väldigt ansträngd.

Johan Swensson betonar dock att den nya styrelsen betonar att skatteinbetalningarna ska prioriteras framöver, och att det kan bli aktuellt att anpassa klubbens kostym efter det.

Så det är slut på restföringar på skattekontot nu?

– Det är vår absoluta intention, svarar Johan Swensson.

INTERNAL INTERNAL
Matti Stenrosen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.