Annons

Klädbytardag i Gärds Köpinge

Återanvändning ligger i tiden. För många barn och föräldrar i Gärds Köpinge är det emellertid ingenting nytt. Klädbytardagen i skolans matsal är ett roligt och efterlängtat inslag så här i början av höstterminen.
Kristianstad • Publicerad 29 september 2001

Igår var det dags igen. Mammorna Christina Cartbo och Carina Edvardsson var på plats i matsalen för trettonde året i rad. – Det började när mina egna barn var små och behövde extra regnkläder till dagis, en storlek större skridskor eller helt enkelt hade vuxit ur de nästan oanvända finkläderna, säger Christina Cartbo. – Då fick jag idén om att arrangera en klädbytardag. Intresset blev stort och än idag är bytardagen efterfrågad. Igår var det dags för höstens arrangemang, där föräldrarna både kan köpa och sälja. – Jag handlar för cirka 200 kronor och har jättemycket kläder med mig hem, säger Karin Magntorp, som har döttrarna Klara, sex år, och Julia, tio år, i sällskap. Bland barnkläder, leksaker, regnkläder, stövlar, med mera går det att fynda en jacka för 20 kronor, ett regnställ för 30 kronor och ett par gymnastikskor, också de för en tjuga. Föräldrarna kan lämna in kläder och få hjälp med försäljningen av Christina och Carina under eftermiddagen. Sedan hämtarna de pengarna i ett kuvert och tar med sig överblivna saker hem. – Vi öppnar halv två och håller på till fem, säger Carina. – Det som gör klädbytardagen meningsfull för oss är att se att folk har nytta och glädje av affären. karin.hallengren @kristianstadsbladet.se

Av Karin Hallengren 044-289130
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons