Annons

Kläder av kärlek och magi

En alldeles speciell kväll inspirerade Jenny Andersson till en klädkollektion på temat en magisk kväll. Kollektionen är ett resultat av den nu avslutade utbildningen på tillskärarakademin i Malmö.
Kristianstad • Publicerad 7 juni 2002
A magic night. Det var vad det var när Jenny Andersson för första gången träffade sin pojkvän på Lilla Torg. Kvällen har varit en inspirationskälla i arbetet med hennes klädkollektion. Bilder: BOSSE NILSSON
A magic night. Det var vad det var när Jenny Andersson för första gången träffade sin pojkvän på Lilla Torg. Kvällen har varit en inspirationskälla i arbetet med hennes klädkollektion. Bilder: BOSSE NILSSONFoto: 
Drömmer om design. Jenny Anderssons mål är att bli kläddesigner. Nu är hon färdig med det första steget - en kvalificerad yrkesutbildning på tillskärarakademin i Malmö. Nu väntar Borås textilhögskola. Men Jenny Andersson är väl medveten om att konkurrensen om platserna är hård.
Drömmer om design. Jenny Anderssons mål är att bli kläddesigner. Nu är hon färdig med det första steget - en kvalificerad yrkesutbildning på tillskärarakademin i Malmö. Nu väntar Borås textilhögskola. Men Jenny Andersson är väl medveten om att konkurrensen om platserna är hård.Foto: 

Kristianstadsbladet har tidigare berättat om Jenny Andersson. Det var när hon gick första terminen på den ettåriga utbildning hon nu avslutat - en kvalificerad yrkesutbildning i design. – Vi fick temat a magic night i vintras och det var fritt att tolka det som vi ville, säger Jenny Andersson samtidigt som hon klär på en av skyltdockorna. För Jennys del var tolkningen solklar direkt. – Jag uppfattade temat a magic night som den kvällen jag träffade min pojkvän. Och då hade vi båda jeans och var enkelt klädda. Därför blev det en jeanskollektion med bland annat klänning, byxa, jacka och kjol. Men i all sin jeansenkelhet skall de med olika kombinationer kunna bli något mer än vardagskläder. – Tanken är att man skall kunna ha det både till vardags och till fest, säger Jenny Andersson. Det tog två månader att färdigställa kollektionen från skiss till färdiga plagg. Betyget grundas på hur kollektionen framstår i sin helhet, hur väl eleven har presterat under resans gång och på hur genomtänkta och väl utförda modeteckningarna är. Jenny Anderssons examensarbete fick högsta betyg - mycket väl godkänd. Hon kommer att använda plaggen som arbetsprover när hon söker till Borås textilhögskola nästa höst. jimmy.vulovic @kristianstadsbladet.se

Av Jimmy Vulovic 044-18 55 55
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons