Klart att Culinar flyttar 30 jobb till Fjälkinge

Den planerade utökningen av Culinar Food Pack AB i Fjälkinge blir av. Förhandlingarna med facket i Gävle är nu klara och samtliga 30 anställda där sägs upp. Motsvarande antal anställs i Fjälkinge.
Kristianstad • Publicerad 4 juli 2002

Som Kristianstadsbladet tidigare rapporterat påbörjades förhandlingarna med de anställda på Gävlefabriken strax innan midsommar. Då var Culinars ordförande Klas Ralvert sparsam med löften om nya arbetstillfällen i Fjälkinge. När nu allting är klart med de berörda i Gävle lovar han ett trettiotal nyanställningar, enligt Radio Kristianstad. Produktionen av konsumentförpackat livsmedel flyttar söderut, för att göra Culinar till ”en än mer komplett förpackningsanläggning” som förändringen inom företaget kallas i ett tidigare pressmeddelande. Fabriken i Gävle tillverkade bland annat färdigförpackade kryddor för märket Kockens. Fabriken köptes av Culinar för tre år sedan i oktober och de anställda hade löfte om arbete för de tre år som nu gått. Radio Kristianstad uppger att flytten ska vara avklarad inom årsskiftet. Kristianstadsbladet sökte under gårdagskvällen Klas Ralvert utan framgång.

Eva Emmelin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.