GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klart för snabbare järnväg

Regionstyrelsen har godkänt ett upplägg i den så kallade Sverigeförhandlingen, som även omfattar Hässleholms och Malmö kommuner.

Kommunerna åtar sig att bygga bostäder, varav 4 000 i Hässleholm, samt bidra med 50 miljoner kronor var. Regionen förbinder sig att trafikera den höghastighetsbana som byggs med regiontåg, som kan gå i 250 kilometer i timmen. När banan är klar kan en tågresa Kristianstad-Malmö gå på 45 minuter.

En höghastighetsjärnväg genom Skåne ska även ge snabbare regiontåg.
En höghastighetsjärnväg genom Skåne ska även ge snabbare regiontåg.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Det här innebär inte att vi säger ja till höghastighetstågen, utan bara att vi godkänner att man bygger en järnväg Malmö-Hässleholm som klarar den högre hastigheten, poängterade oppositionsrådet Carl-Johan Sonesson (M).

Läs mer