Kloten ska rulla i ny diskobelysning

Trots att bowlinghallen har varit öppen sedan början av augusti så arbetas det fortfarande med renoveringen. Till helgen ska allt vara klart för på söndag är det öppet hus.
Kristianstad • Publicerad 25 augusti 2004

Det blir mycket nytt på bowlinghallen till hösten. Lokalerna har renoverats och utrustningen har uppdaterats. Det som antagligen kommer att märkas mest är dock möjligheten att spela så kallad discobowling.

På helgkvällarna släcks ljuset ner, musiken skruvas upp och discolamporna tänds. Satsningen är främst avsedd för att locka ungdomar men även när företag bokar hallen kan man välja om man vill spela vanlig bowling eller inte. Bowlinghallens chef, Göran Nilsson är dock medveten om att satsningen kanske inte tilltalar alla.

– Alla kommer inte att tycka om discobowling, så man måste kunna välja. Det är därför vi bara kommer att ha det på helgkvällarna säger han.

– Sporten bowling är fortfarande det viktigaste och discosatsningen får inte konkurrera ut det, fortsätter Göran Nilsson.

Trots satsningen på discobowlingen kommer bowlinghallen inte att börja sälja alkohol i hallen. Bara när det är slutna sällskap som har bokat hela lokalen. Det är inte bara på ytan det är nytt på bowlinghallen. De viktigaste förändringarna är tekniska och Göran Nilsson är väldigt nöjd med pengarna kommunen har skjutit till för att upprusta hallen.

Den största delen av de ca 1,1 miljonerna kommunen har satsat på renoveringen har gått åt till att uppgradera både maskinerna bakom banorna och datorsystemet.

– Förut var det fullt av sladdar överallt i maskinerna som plockar upp käglorna och de gick sönder med jämna mellanrum, nu är allting datoriserat, berättar Göran Nilsson. Den övriga delen av pengarna har gått till allmän upprustning av lokalerna, discobelysningen har inte finansierats av kommunen.

– Det som finns kvar som borde förbättras just nu är köket som inte är tillräckligt bra för att kunna servera ordentlig mat, berättar Göran Nilsson.

Med hjälp av ett bättre kök finns det planer på att prova på nyheter som frukostbowling och lunchbowling på helgerna.

Axel Roos

044-185569

axel.roos@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.