unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

500 hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten

De som har kommunalt vatten i Ekestad, Arkelstorp och längs vägen däremellan uppmanas att koka vattnet.
Vattenkran.
Vattenkran.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Förorenat vatten kan ha kommit in i dricksvattenledningarna i samband med ett underhållsarbete, skriver Kristianstads kommun på sin hemsida.

De som har kommunalt vatten i Ekestad, Arkelstorp och längs vägen däremellan uppmanas därför att koka vattnet innan de dricker det eller använder det i matlagning.

– Det är inte klart än om det är någon förorening, det här är en proaktiv åtgärd, säger Henrik Wester, informatör på tekniska förvaltningen.

Tankar med vatten placeras ut vid brandstationen i Arkelstorp och vid Folkets park i Ekestad. Den som vill ha vatten uppmanas att ta med eget kärl.

Uppdatering: På måndagen togs det prover på vattnet, där kommunen nu väntar på svar. Spängerskolan och Tollaregården har fått egna dricksvattentankar. Kokningsrekommendationen gäller tills vidare.

Läs mer om kokningsrekommendationer här.