GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen har anställt en person för att hitta agilityhunden – ”Jag får gåshud”

Den colombianska VM-hunden Leela är fortfarande försvunnen. Kommunen har anställt en person för att hjälpa till att hitta henne.
Kristianstad • Publicerad 4 oktober 2018 • Uppdaterad 9 oktober 2018
Leela har varit försvunnen sedan i onsdags förmiddag.
Leela har varit försvunnen sedan i onsdags förmiddag.
Foto: Privat

– Det stämmer. Jag har fått väldigt mycket att göra och vi har tagit in Ronja Österberg som annars jobbar extra med våra evenemang. Vi vill verkligen att Leela hittas, säger Ella Ekenberg, projektledare för kommunens del av Agility-VM.

Ronja Österberg befinner sig just nu i Uddarp och bistår sökinsatsen genom att vara en länk mellan ägarna och tipsen som kommer in.

– Jag har en ständig kontakt med ägarna som just nu är runt och försöker hitta sin hund.

Den trefärgade tiken Leela, av rasen sheltie, försvann på onsdagsförmiddagen. Ägarna har letat efter sin hund sedan hon försvann i skogen i Uddarp i närheten av Skepparslövs golfklubb.

Leela blir inte rädd av människor men kan vara uppskrämd av situationen. Just nu pågår ett intensivt letande. Det tillverkas skyltar med bild på hunden och telefonnummer som man kan ringa.

Ser man hunden ska man helst inte närma sig henne. Istället ska man ringa Ronja Österberg på 076-837 38 22.

– Vi vill framför allt att folk ska vara uppmärksamma. Att man håller öron och ögon öppna.

Någon massiv sökinsats från frivilliga i skogen behövs inte i nuläget, säger Ronja.

– Det kan göra hunden stressad. Men vi vill gärna att alla som bor i närområdet får reda på att Leela är borta. De får gärna titta till sina utrymmen och även informera sina grannar. Det har regnat och hon kanske har smitit in i något förråd.

Man ska inte försöka fånga Leela om man ser henne. På sin höjd kan man locka med hundgodis, men allra viktigast är att ringa in rapporten.

En Facebookgrupp har också skapats speciellt för den försvunna hunden. Många har engagerat sig för att hitta henne. Inläggen delas av många.

Ida Qvarnström, VM-arrangör, är rörd till tårar av allas insatser. Hon lyfter särskilt fram kommunens goda vilja.

– De har alltså tagit in en person för att jobba med detta. Jag får gåshud. Det är helt fantastiskt.

Lukas ErnrydSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.