Annons

Kondoleanserna samlades in

I Kristianstad samlades i går eftermiddag kondoleanserna till Anna Lindh in. Det rörde sig om flera hundratals namnunderskrifter som lämnats in såväl vid Fackens Hus ute på Sommarlust som vid rådhuset, Skånehuset och länsstyrelsen.
Kristianstad • Publicerad 19 september 2003
I rådhuset i Kristianstad kunde kondoleanser till Anna Lindh lämnas in fram tills i går eftermiddag, då växeltelefonist Leila Bolte släkte ljuset och tog hand om boken med namnunderskrifter för vidare transport till Arbetarrörelsens arkiv i Stockholm. Bild: Peter Åklundh
I rådhuset i Kristianstad kunde kondoleanser till Anna Lindh lämnas in fram tills i går eftermiddag, då växeltelefonist Leila Bolte släkte ljuset och tog hand om boken med namnunderskrifter för vidare transport till Arbetarrörelsens arkiv i Stockholm. Bild: Peter ÅklundhFoto: 

Blommorna plockades bort och ljusen blåstes ut på de bord som ställts i ordning i respektive foajéer. Kondoleanserna ska nu skickas vidare till Arbetarrörelsens arkiv i Stockholm.

Det är främst hos Kristianstads Arbetarekommun som kondoleanserna har kommit in och där hade också mängder med blommor placerats. Rådhuset, Skånehuset och länsstyrelsen har fått in 200-300 underskrifter vardera, samlade i en bok på respektive plats.

Annons

– När vi stänger klockan 16 i dag är det slut för inlämnandet, säger vaktmästare Gunnar Persson på länsstyrelsen.

– Hos oss här inne på myndigheten ser det ut som att det mest är personal som har skrivit under. Även på Skånehuset har många ur personalen skrivit ner sitt deltagande i sorgen efter Sveriges utrikesminister, samtidigt som det stundtals varit ett flitigt skrivande även från allmänhetens sida.

Under fredagen hölls också en minneshögtid för Anna Lindh i Blå hallen i Stockholm, arrangerad av socialdemokratiska partiet.

Kristianstads kommunalråd Heléne Svensson (s), som sitter som suppleant i socialdemokraternas verkställande utskott, fanns med bland det stora antalet inbjudna gäster.

Fritidsintendent Peter Isacson stod på läktaren som fanbärare för Kristianstads Arbetarekommun. Flera hundra fanbärare med röda fanor fanns där och Hässleholms arbetarekommun representerades av Ingrid Nyman, Östra Göinges av Josip Krznaric och Bromöllas av Bojan Nilsson.

– Det blev bestämt med kort varsel att samtliga arbetarekommuners fanor skulle finnas representerade vid minnesstunden och för egen del kunde jag inte åka, säger Östra Göinge arbetarekommuns ordförande Annika Odelstav.

Karin Hallengren

044–18 56 48

karin.hallengren@kristianstadsbladet.se

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons