Konsult tog över känsligt spritärende

Kommunens alkoholhandläggare Inger Svensson arbetar inte längre med Kristianstads Evenemangs AB:s serveringstillstånd. På förvaltningschefens initiativ har jobbet lagts ut på en konsult.
Kristianstad • Publicerad 5 februari 2013
Här i Kristianstad arena har kommunen gett serveringstillstånd i samband med Woodymässan.
Här i Kristianstad arena har kommunen gett serveringstillstånd i samband med Woodymässan.Foto: 

Inger Svensson har arbetat med Kristianstads Evenemangs AB:s serveringstillstånd under en längre tid. Dels vad gäller prövningen av det permanenta tillståndet för Yllan och vissa delar av Kristianstad Arena, dels med det tillfälliga serveringstillståndet för arenagolvet för Woodymässan nu på fredag.

Men när kommunen i förra veckan yttrade sig till förvaltningsrätten i ärendet med det tillfälliga serveringstillståndet, var skrivelsen undertecknad av Hans Andersson från konsulten Niagara Utbildning AB i Örebro. Ersättningen blir 1 000 kronor i timmen, plus moms.

”En avlastning”

Inger Svensson bekräftar att ärendet har lagts ut på en konsult.

– Det var ett initiativ från den tillförordnade förvaltningschefen Merete Tillman. Det svarade jag ja på, säger Inger Svensson.

Merete Tillman säger att hon tog initiativet på grund av att det har varit en mycket tuff tid för Inger Svensson och mycket fokus på hennes person.

– Jag föreslog det som en avlastning. Vi har anlitat den konsulten tidigare i något ärende, säger Merete Tillman. Jag ville också att hon skulle få avgöra själv. Det ska inte kännas som att hon fråntas arbetsuppgiften.

Har Inger Svensson utsatts för hot?

–  Nej. Det här handlar om hennes arbetssituation.

Varför valde du just ärendet med Kristianstads Evenemangs AB?

– För att det är det mest omfattande ärende vi har just nu, svarar Merete Tillman.

Varför var det du och inte Inger Svenssons arbetsledare som tog initiativet?

– Det är jag som skriver på avtalet med konsulten.

Kan du förstå att detta väcker lite frågor med tanke på den kritik som Inger Svensson har utsatts för under senare tid?

– Ja, och den diskussionen hade vi också, svarar Merete Tillman. Men för min del handlar det här om Inger Svenssons arbetssituation. Jag är också arbetsmiljöansvarig.

Maria Sällberg
Matti Stenrosen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.