Konsultföretag kan ge 20 jobb

Konsultföretaget Semcon etablerar sig i Kristianstad. Företaget hoppas på att anställa uppemot 20 ingenjörer.
Kristianstad • Publicerad 6 april 2009

Semcon är ett världsomspännande konsultföretag med ingenjörer som arbetar med produktutveckling, utveckling av produktionsutrustning samt teknisk dokumentation av olika produkter.

– Vi verkar inom flera branscher och är ganska breda. Själv är jag ansvarig för tre kontor, i Karlskrona, Olofström och Kristianstad, där vi vänder oss till lite olika branscher i de olika orterna. Samtidigt jobbar vi så nära varandra att vi har möjlighet att hämta kunskaper från andra branscher, säger Peter Nilsson, områdeschef för Semcon i sydöstra Sverige.

Att det nu blir etablering i Kristianstad har dels med ortens placering att göra.

– Till att börja med ligger Kristianstad lägligt till som kommun. Det finns en hel del områden runtomkring Kristianstad på nära håll. Sedan har Kristianstad i sig mycket livsmedelsindustri och annan industri som är intressant för oss, säger Peter Nilsson. Företaget etablerar sig på Krinova i Kristianstad och inviger verksamheten den 13 maj. Till en början tillsätts en platschef.

– Målet är i vart fall att anställa 15 till 20 ingenjörer. Det är inget mål vi når i år, men under tiden stöttar ett antal ingenjörer från våra olika kontor upp verksamheten.

Det är ovanligt med nyetableringar i dessa tider och Semcon har själv varslat många i Västsverige nyligen som en följd av krisen i fordonsindustrin.

– Vi har lite olika branscher, bland annat Automotive mot fordonssidan, Design and development mot industrin och Informatic som sysslar med teknisk dokumentation åt företag. Det har varit ganska tufft inom fordonsindustrin och där har det skett en del reduceringar. Jag är verksam inom Design and development och där har vi inga neddragningar utan tittar framåt och satsar, säger Peter Nilsson.

Semcon har redan haft en del kunder i Kristianstadstrakten och ska nu försöka nå fler.

– Givetvis ska vi söka upp de flesta företagen och se vad de har för planer för framtiden. Det är en tuff tid nu, men det kanske är bra att satsa så att man är med när det händer.

Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.