Annons

Kretsloppspark hyllas av danska vänner

Danskt besök. Under två dagar har tio personer från den danska vänorten Köge besökt Kristianstad för att utbyta erfarenheter om avfallshantering. Kretsloppsparken i Snårarp imponerade. Anläggningen öppnade i våras, men har hittills bara utnyttjats delvis. Från och med nästa vecka tas även industriavfall emot där och då är den i princip heltäckande.
Kristianstad • Publicerad 26 september 2001
Erling Larsen från Köge i Danmark berömde kretsloppsparken i Snårarp efter ett studiebesök han gjorde där i går tillsammans med sin svenske kollega, Rolf Sjöblom. De besökte även biogasanläggningen i Karpalund. Willy Alm
Erling Larsen från Köge i Danmark berömde kretsloppsparken i Snårarp efter ett studiebesök han gjorde där i går tillsammans med sin svenske kollega, Rolf Sjöblom. De besökte även biogasanläggningen i Karpalund. Willy AlmFoto: 

– Då tar vi hand om allt utom organiskt avfall, som till exempel matrester, berättar Sven-Jörgen Persson, vd för KRAB. n

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons