unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Starka reaktioner på Kristianstadsprofilernas utspel

Hopp och förtvivlan. Reaktionerna på utspelet om stadskärnans framtid är många.
”Vi är många som är trötta på utvecklingen i Kristianstad City”, skriver flera Kristianstadsprofiler i sin debattartikel.
”Vi är många som är trötta på utvecklingen i Kristianstad City”, skriver flera Kristianstadsprofiler i sin debattartikel.
Foto: Tommy Svensson

En rad Kristianstadsprofiler har i en debattartikel gått ut med tio punkter för att skapa en innerstad att trivas i. Här är några av läsarnas reaktionerna från Kristianstadsbladets webb och Facebooksida på torsdagsförmiddagen:

quote
”Bra! Nu händer det något.” (Veronica Löfquist)

”Jag kommer stötta det eventuella partiet för att få tillbaka vårt Kristianstad igen.” (Rebecka Johansson)

quote
”Hoppet är det sista som lämnar, men hoppet för ett tryggt Kristianstad är borta.” (Annica Bech)

”Sedan 15 år har jag drivit en rörelse i centrala Kristianstad. Det kanske inte är så lång tidsrymd att ha som referens. Men jag tycker mig ana en förändring i hur Kristianstads självbild har förändrats. Från att ha varit en stolt småstad med en värme och trygghet i det man har och är, till att försöka vara en stad som hela tiden tävlar med och ängsligt ser på vad 'storstaden' gör.

Att leva med en felaktig självbild , vilket jag tycker att Kristianstad gör, är förödande. Besluts tas på fel grunder.

Vi måste hitta tillbaka. Vi måste tillsammans med alla goda krafter som finns i denna stad skapa en Kristianstadkänsla som alla känner sig hemma med. Som är äkta och genuin.” (Ola Hansson)

quote
”Varför tog politikerna död på torghandeln? Varför tillåter man inte gatumusik som gör stan attraktiv?” (Rolf Jonsson)

”Går det inte att ha badhuset där det ligger, bygg det på Tempotorget. Bygg det absolut inte på Näsby.” (Christer Krona)

quote
”Stort tack för ert engagemang för handeln och tryggheten i centrum, tillsammans kan vi påverka och förändra.” (Mats Kvist)

”Håller med. Dessa punkter är så viktiga och här krävs att vi alla jobbar mot samma mål och gör Kristianstad tryggt och säkert igen.” (Annelie Fälth Simonsson)

quote
”När kommunen inser och gör något av denna situation, så glöm inte fri parkering!” (Malin Håkansson)

”Fler väktare och poliser skapar inte en mysig bostadskärna, men mer folk som rör sig där för att de vill ha trevligt gör det. Inte är där för att vara extra vakter utan för att de trivs. Det behövs längre öppettider och söndagsöppet och mer att göra i centrum. Gallerian behövs som ett ställe att shoppa på när det är kallt och regnar och där kan göras mycket för att göra det trevligare.” (Karin Henriksson)

quote
”Jag tror absolut på en högskola i centrum, inte för att studenter är särskilt köpstarka men de drar till sig fler människor, de skapar liv och rörelse.” (Cecilia Nilsson)