GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äta & dricka

Kristianstad

En kökschef med fokus på att laga mat man mår bra av. Att följa säsongens råvaror är en självklart även om det innebär att man fått vänta någon vecka extra på att exempelvis få svensk rabarber och sparris.
Publicerad 26 maj 2021 • Uppdaterad 27 maj 2021

Kulturkvarterens Café & Bistro

Jesper Lindstedt är kökschef på Kulturkvarterens Café & Bistro.
Jesper Lindstedt är kökschef på Kulturkvarterens Café & Bistro.

Fakta:

Namn: Jesper Lindstedt

Ålder: 43

Yrke: Kökschef

Uppväxt: Kristianstad

Bor: Vä

Familj: Viggo 15, Maja 10, Malou 3

Favoritställen i Kristianstad: Restaurangen Sotnosen i Tivoliparken & La bottega del Gusto

När startade Café & Bistro på Kulturkvarteren:

Efter ombyggnaden av kulturkvarteret 2014 och med tiden har det utvecklats till vad det är idag.

Vad lagar ni för mat:

Det vi känner för att laga och vad som finns i närheten. Det ska vara enkelt och gott! Mycket mat med medelhavssmak skulle jag säga att vi har. Vi uppskattar fräscha och smakrika smaker.

Vad brinner du för i matlagningen:

Enkelhet, närhet, trivsamhet och att samlas och umgås tillsammans när man lagar mat. Och i den mån det går servera så svenskt och lokalt det går. Det går inte att göra till 100 % men när man lyckas med 98 % blir man lycklig.

Ni serverar lunch men kan man komma förbi och bara ta en fika eller ett glas vin:

Vanligtvis har vi öppet vid varje arrangemang och det är i stort sett måndag till lördag. Nu i pandemitider kör vi öppet fram till klockan 16 med lunch/bistro/fika måndag till fredag med både kaffe och vin. På fredagar har vi 20 % på hela menyn så varför inte komma hit och börja helgen med en räksmörgås med ett glas vitt vin.

Vad rekommenderar du på er meny: Vår vita pizza med en fin Chablis är inte helt fel.

Något rolig minne från Kulturkvarterens Cafe & Bistro:

Ett event med Absolut Vodka sticker ut. Då med besökare från hela världen och är i dessa tider ganska ofattbart, men en familjelördag med massa kultur eller en AW, det är så mycket som är roligt med detta huset.

Dina tankar om mat:

När jag lagar mat är helheten otroligt viktig. Jag kan inte säga vad som är fokus i en maträtt. För mig är alla ingredi­enser lika viktiga och att laga mat med passion och kärlek är för mig inte bara ord – det är en filo­sofi , en livsstil och en fråga om integritet. I var­je maträtt och måltid som jag lagar lägger jag ner min kärlek för att sedan dela den med min familj, mina vänner och de som jag älskar.

”jag får höra att jag lagar mat med roliga smaker.”

Vad blir du glad av: När jag får höra att jag lagar mat med roliga smaker.

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer