Kristianstad hade näst högsta temperaturen

Under tisdagen var Kristianstad varmast i Sverige, under onsdagen näst varmast, men det kan ske ett omslag inför midsommar.
Kristianstad • Publicerad 18 juni 2014
Foto: Foto: Bosse Nilsson
Paus på soltrappan.
Paus på soltrappan.Foto: Foto: Bosse Nilsson
Avkoppling i gröngräset.
Avkoppling i gröngräset.Foto: Foto: Bosse Nilsson
Njutning på vattnet.
Njutning på vattnet.Foto: Foto: Bosse Nilsson
Foto: Foto: Bosse Nilsson

Med 23,1 grader var Kristianstad under tisdagen den varmaste orten i Sverige enligt SMHI:s mätningar. Onsdagen hade chans att bli ännu varmare.

– I dag ser ut att också bli en varm dag i Kristianstad, kanske så mycket som 24 till 25 grader, sa Sandra Andersson, meteorolog på SMHI i Malmö på onsdagen.

Trots ännu bättre väder än på tisdagen är titeln ”Sveriges bästa väder” inte säkrad för Kristianstad.

– Nja, det blir kanske någon ort i Kalmar län som blir allra varmast i dag, men Kristianstad hamnar i alla fall någonstans i toppen.

Det blev inte en ort i Kalmar län som fällde Kristianstads väder på målsnöret. Kristianstads maxtemperatur uppmättes under onsdagen till 24,7 grader. Det var Sveriges näst högsta temperatur efter Bergarud i Dalsland.

Längre fram i veckan och över midsommar blir vädret sämre. Under torsdagen vänder vädret i nästan hela landet och det bli kallare igen. De tidigare katastrofvarningarna om ihållande regn hela midsommar har SMHI på onsdagsmorgonen dragit tillbaka, men någon skur kan det fortfarande bli i Kristianstadstrakten. SMHI förutspår en temperatur på 18 till 19 grader under storhelgen. Om det är landets bästa midsommarväder återstår att se.

Tor Gasslander
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.