GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristianstad: Kvinna fick en halv miljon i bidrag – bodde i Irak

En medelålders kvinna som varit bosatt i Kristianstad har anmälts för grovt bidragsbrott. Kvinnan anmälde inte att hon flyttat till Irak och fortsatte att få svenska bidrag.
Kristianstad • Publicerad 3 augusti 2018 • Uppdaterad 3 augusti 2018
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Utredare på Försäkringskassan i Stockholm har skickat över ett dokument på 66 sidor gällande den brottsmisstänkta kvinnan, som nu är i 40-årsåldern, till polisen.

Brottet ska ha begåtts från sommaren 2013 till sommaren 2017.

– Hon har uppgett oriktiga uppgifter och fått bostadsbidrag, föräldrapenning, barnbidrag och flerbarnsbidrag på totalt 521037 kronor, trots att hon har flyttat tillbaka till Irak, säger Richard Glantz, presstalesperson på polisen.

Brottsrubriceringen är grovt bidragsbrott.

Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.