Kristianstadsbladet är nominerad till Årets dagstidning

Kristianstad Artikeln publicerades
Kristianstadsbladet är nominerad till Årets dagstidning.
Foto: Lasse Ottosson
Kristianstadsbladet är nominerad till Årets dagstidning.

Bland över hundra bidrag är tre dagstidningar nominerade till Årets dagstidning: Kristianstadsbladet, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

– Det är en jäkla fin motivering, säger Jörgen Svensson, chefredaktör för Kristianstadsbladet när han får höra nyheten och läser upp juryns ord:

”Kristianstadsbladet har trots branschens utmaningar lyckats behålla en stark lokal närvaro, och omfamnar alla sina läsare, dessutom på flera språk än svenska. Med kunskap och känsla för de lokala frågorna håller de rikskonkurrensen utanför dörren, ökar bland yngre och har budgeten under kontroll. Det är att göra en viktig demokratisk insats varje dag.”

Det årliga priset delas ut av branschorganisationen TU – Medier i Sverige.

– Det går inte att komma ifrån att det här är det mest prestigefyllda priset i branschen. Så vi känner oss väldigt hedrade, säger Jörgen Svensson och fortsätter:

– Jag kan också konstatera att konkurrensen är tuff, både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet levererar fantastiska produkter i en kanske annan viktklass än Kristianstadsbladet. Men på vår nivå och med våra resurser gör våra medarbetare riktigt bra ifrån sig. Kul att det lönar sig.

Marie Erlandsson, marknadsområdeschef, är imponerad över att Kristianstadsbladet lyckats utveckla och förnya journalistiken, trots att branschen står inför flera utmaningar.

– Jag är otroligt stolt över alla medarbetare på Bladet i dag. Kort och gott: skitkul att vara nominerad.

Årets vinnare utses under TU:s gala den 22 april i Stockholm.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.