Annons

Kristianstadsbo gör debut i katalog

Kristianstad • Publicerad 4 augusti 2001

Från och med måndag börjar Ikea-katalogen distribueras ut till 3,3 miljoner hushåll i Sverige. Ikea-katalogen trycks i cirka 110 miljoner exemplar och sprids på 34 olika språk och marknader världen över. I den mindre katalogupplagan, Ikea work, debuterar Kristianstadsbon Peter Molin som frilansande formgivare med stolen Assar.

Råd och inspiration kring förvaring är huvudtemat för årets Ikea-katalog. Hela 50 sidor tillägnas lösningar på förvaring och produkter. Bokhyllorna Magiker, Kämpe, Amiral och Docent presenteras som årets nya förvaringsserier. Bland andra nyheter finns också ett helt nytt textilsortiment och flera nya kök, bland annat miniköket Attityd. Scandinavian Natural är en annan nyhet. Det är svensk hantverkstradition som kombinerats med modern livsstil med inspiration hämtad från sekelskifteskonstnärerna Carl och Karin Larsson.

Annons

Peter Molins stol Assar är stapelbar och tillverkad i stål och formpressat trä. Den finns i blått eller natur björk och i två modeller, en med och en utan armstöd. Han berättar att Assar passar bra som stol till konferenser, besök eller kaféer.

Assar har funnits ute i varuhusen sedan april månad, men har sin officiella release nu.

– Projektet har ungefär tagit tre år att slutföra, bland annat har Ikea väldigt hårda krav på produkternas hållbarhet. Att katalogen går ut i så många exemplar innebär att andra får upp ögonen för mig. Förhoppningsvis leder det till fler bra designuppdrag.

Sophie Karlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons