Kristianstadsborna vill inte bli rynkiga

Brittiska apoteks-kedjan Boots nya antirynkkräm har tagit världen med storm. Också i Kristianstad gapar butikshyllor tomma.
Kristianstad • Publicerad 14 december 2007

- Krämen har en rykande åtgång, berättar Malin Yngbrant på Åhlens skönhetsavdelning.

- Vi fick hem tolv förpackningar som vi hade ute i butiken i torsdags och de sålde slut redan under förmiddagen.

Krämen mot rynkor fanns hos Domus kosmetikavdelning samma dag och 48 förpackningar räckte fram till i måndags.

- Det har varit rusning, säger affärsbiträde Irene Rosén. Ingen vill ha rynkor!

Säljarna har inte kunnat lova Domus ny leverans före jul till förtret för många kunder, som frågat efter krämen just som julklapp.

Priset ligger på överkomliga 295 kronor, jämfört med många andra antirynkkrämer som hamnar i prisgrupper runt tusenlappen.

Skönhetssalongen Beautiful Woman har också fått hem 48 tuber och hade igår eftermiddag 15 kvar.

- Att mirakelkrämen skulle sälja bra visste vi, säger Christel Nilsson, del-ägare till salongen. Men att den skulle gå så här bra kunde ingen veta. Den nya antirynkkrämen, som heter No 7 Protect & Perfect Beauty Serum, innehåller bland annat antioxidanter och aminosyror som är kända för att motverka åldrande i huden.

Men den verkliga hemligheten ligger i vita lupiner. Blomextraktet minskar produktionen av collagenase, ett slags enzym som spjälkar kollagen, som i sin tur stoppar uppkomsten av rynkor.

Det har visat sig att denna budgetprodukt från Boots har en dramatisk effekt på åldrande hud och i kombination med en uppmärksammad nyhetsdokumentär på BBC har krämen bokstavligen flugit av butikshyllorna.

Det finns uppgifter från hudläkare vid universitetet i Manchester som testat den på en grupp kvinnor och vetenskapligt kunnat bevisa att preparatet reparerar solskadad hud och reducerar fina rynkor.

Karin Hallengren

044-18 56 48

karin.hallengren

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.