Annons

KS-beslut överklagas

Kristianstad • Publicerad 26 september 2003

KRISTIANSTAD. Att kommunen stödjer kampanjen för en utbyggnad av E22 strider mot likabehandlingsprincipen i kommunallagen.

Det hävdar miljöpartisten Peter Groth, som nu överklagar kommunstyrelsens beslut till länsrätten.

Annons

Som Kristianstadsbladet tidigare skrivit anser Groth att det är fel att kommunen stödjer en enskild förenings kampanj för att påverka kommuninvånarnas åsikter i en viss fråga.

"Det informationskampanjen gäller handlar om en fråga som en del politiska partier drivit i valrörelsen, medan andra (i minoritet) varit motståndare till. Man lånar alltså kommunen som organisation/myndighet till att ta ställning och legitimera en politisk åsikt" skriver Groth i sitt överklagande och påpekar att det därmed skulle vara möjligt att utföra liknande kampanjer med andra syften. Till exempel "att stärka den lokala opinionen för skattehöjningar/sänkningar" och "för/mot friskolor".

Kommunledningen ska yttra sig i ärendet senast den 22 oktober.Eva Emmelin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons