Kulturskolan kallade till audition

De älskar alla att sjunga, dansa och spela teater. Och alla vill de komma in på kulturskolans nya musikalkurs "Flash". Men platserna är begränsade.
Kristianstad • Publicerad 7 december 2007
Sarah Bengtsson hoppas på en plats på kursen.
Sarah Bengtsson hoppas på en plats på kursen.Foto: 
Danspedagog Jessica Persson instruerar.
Danspedagog Jessica Persson instruerar.Foto: 
Linnea Henningsson och några tjejer till i den gemensamma dansuppvisningen. Bilder: Tommy Svensson
Linnea Henningsson och några tjejer till i den gemensamma dansuppvisningen. Bilder: Tommy SvenssonFoto: 

Kristianstadsbladet har tidigare berättat att den kommunala musikskolan med den nya, tvååriga musikalkursen, tar steget och blir kulturskola. Musikalkursen börjar i januari och på torsdagen var det audition för alla intresserade.

– Det kändes bra. De var väldigt snälla, säger 13-åriga Karin Hernbrant.

Hon har nyligen blivit intervjuad av danspedagogen Jessica Persson och Anna Larsson Frid, sång- och dramapedagog.

– De frågade vad jag hade för förväntningar på kursen, vad jag gör på fritiden, vad jag tycker är roligt och en massa sådana saker, berättar Karin Hernbrant, en av de sökande till den nya musikalkursen "Flash". När det gäller musikaler är hennes favoriter "Fame" och "Hair".

Stämningen i klassrummet på kulturskolan, där de sökande samlas efter intervjuerna, är lugn och samlad. Trots att de konkurrerar med varandra om de 20 platserna på kursen, önskar de ödmjukt varandra lycka till. 14-åriga Cornelia Fer-dinandsson från Balsby var nervös när hon kom till torsdagens audition.

– Jag hade en liten klump i magen, men den släppte när jag hade sjungit min sång, säger hon.

Inför torsdagen har de sökande fått välja en av fyra sånger att framföra samt en monolog. Dessutom får de delta i en dansuppvisning.

– Jag tycker att det gick bra, säger 13-åriga Emelie Juhlin som sjöng "Over the rainbow" och en snutt av "Gabriellas sång".

15-åriga Jessica Jennerheim sjöng också "Gabriellas sång".

– Det kändes väldigt bra, säger hon. Om deras prestationer räcker hela vägen till en av platserna på kursen får de besked om vecka 51. Lärarna Jessica Persson och Anna Larsson Frid beklagar att alla utom en av de sökande är tjejer.

– Vi vill ha fler killar och kommer att jobba på det, säger de.

De sökande Emelie Juhlin och Jessica Jennerheim hade inte heller haft något emot fler killar.

– Det är lättare att sätta upp en musikal då, för det finns inte så många musikaler med bara tjejer, förklarar de och syftar på att kursen ska utmynna i en mindre och en större musikal med eleverna.

Peter Maunula

044-18 55 53

peter.maunula@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.