Kvinna fick ont efter kejsarsnitt

En kvinna hade ont när hennes barn förlöstes med kejsarsnitt på Centralsjukhuset, men lyckades inte förmedla det till personalen. Nu har sjukhuset sett över sina rutiner.
Kristianstad • Publicerad 10 juli 2008

Enligt sjukhuspersonalen var kejsarsnittet okomplicerat, men efter operationen upptäckte man att barnet hade en lårbensfraktur och att mamman upplevt operationen som smärtsam och mycket obehaglig, men inte lyckats förmedla det till personalen. Socialstyrelsen konstaterar, efter den Lex Maria-anmälan som sjukhuset gjort, att det fanns minst tio personer i operationssalen.

"I en sådan sannolikt mycket livlig miljö finns alla förutsättningar för att kommunikationsbrister uppkommer", skriver Socialstyrelsen. Dessutom prioriterades inte teamarbetet under operationen och viss personal hade inte jobbat tillsammans tidigare. Det kan också vara orsaker till händelsen, enligt sjukhusets internutredning.

Nu har de verksamhetsansvariga sett över rutinerna. Socialstyrelsen anser att sjukhuset har gjort en tillräcklig internutredning.

Ingela Rutberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.